Fotograf med angst

  • 12.08.2017, 19:18

Jeg elsker å ta bilder, ta bilder av hunder, andre dyr, personer, natur og landskap. Ta bilde av bilder jeg tar med øyene mine hver eneste dag når jeg tenker på hva jeg kan ta bilder av her jeg er nå, er ikke alltid jeg finner noe, men har mange bilder som er tatt med mine øyner. Foto + angst = passer ikke sammen, angst stopper meg i fra å ta bilder jeg vil ta, møte personer, ta buss til personer som vil at jeg skal ta bilder for dem. Jeg prøver å kjempe i mot angst, ta mer buss og bli vandt med det.

Jeg klarer å ta mye mer buss nå enn det jeg gjorde før, men jeg sliter også med sosial angst. Sliter med å snakke med nye personer som jeg skal ta bilder for fordi jeg sliter med sosial angst, jeg er redd for å si noe feil, gjøre noe feil, ta for dårlig bilder og ja jeg synes jeg tar ofte dårlig bilder for personer. Jeg synes det fordi jeg sammenligner meg selv med andre fotografer, jeg vet det ikke er bra, men det er ikke lett å slutte med det når jeg har gjort det i så mange år og at jeg er utrolig streng i mot meg selv når jeg ser på mine bilder som jeg har tatt med kameraet mitt.

Håper jeg em dag klarer å ikke sammenligne meg selv med andre fotografer, føle mye angst når jeg tar bilder for personer og at jeg ikke er så streng i mot meg selv når jeg ser på mine egne bilder. Min drøm er å kunne leve av foto, ta mange bilder, dele med mange personer, få positiv tilbakemeldinger på bildene mine og kritikk på bildene mine fordi jeg vil lære utrolig mye mer om foto.

1 Kommentar

Ingrid Horntvedt

12.08.2017 kl. 23:57
Jeg vet hvordan det er, å ha så lyst til å fotografere noe, men du bare klarer ikke ta fram kameraet med andre mennesker rundt deg. Jeg har stått med tårer i øynene og kjempet en indre kamp i slike situasjoner. De få gangene jeg faktisk klarer det, blir det plutselig kjempegøy og jeg klarer å fokusere på bare meg og kameraet, la de andre menneskene i bakgrunnen bare forsvinne. Det er ikke lett, men i blant går det.

Å sammenligne seg selv med andre fotografer er bra, da får man et innblikk i hva man gjør bra og hva man burde bli bedre på, så lenge man ikke er for hard mot seg selv. Husk at alle er forskjellige og at dine bilder alltid vil bli annerledes enn andres, men kanskje folk liker dine best allikevel? Våg å være deg selv, våg å prøve og våg å feile. Å uttrykke seg selv gjennom foto er noe av det fineste man kan gjøre, syns jeg. Og husk at de personene du tar bilder av mest sannsynlig vet mindre om foto enn du gjør, så i deres øyne er dine bilder fine uansett :)

Skriv en ny kommentar

Om meg

Lena Røv

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits