Det begynte med et lite kutt

  • 16.10.2017, 18:36

Det begynte med et lite kutt, ja det var en gang bare et lite kutt fordi følelser, tanker og problemene mine vart for mye for meg en dag. Jeg følte meg litt bedre i noen minutter etter jeg hadde klippet et lite kutt på min kropp, tenkte for meg selv at dette skal jeg aldri gjøre igjen uansett hva som skjer, men det ikke ikke mange dager før jeg følte at jeg bare måtte skade meg selv igjen, tenkte ikke så mye over det i starten. Det var en feil at jeg ikke gjorde det, fordi jeg vart fort avhengig av det og følte jeg måtte kutte meg selv hver eneste gang jeg hadde det litt vanskelig. Tenkte at det eneste jeg ville gjøre er å bedøve mine problemer, tanker og føleleser, føle smerte en annen type smerte som for å være helt ærlig er tusen ganger verre. Jeg klarte ikke å innse at jeg var avhengig av selvskading før jeg følte jeg måtte kutte meg selv for å sjå blod, få mer arr, få dypere kutt og tusen andre grunner jeg tenkte var en god grunn.

Nei det er ikke en eneste god grunn til å skade seg selv, bedøve noe på denne måten fordi dere blir kanskje avhengig av det lenge før dere innser det, når dere innser det må dere begynne en hard kamp i mot selvskading og skadetrangen hver eneste dag. Det er en jævlig vanskelig kamp, gjør utrolig vondt å kjempe i mot skadetrangen og spesielt når skadetrangen er helt jævlig. Håper en dag at jeg blir 100% skadefri, men det kan ta flere timer, dager, uker, mnd og år så om noen av dere føler dere vil bedøve noe stopp med en gang. Tenk på alt i livet som betyr noe for dere, noe som gir dere livsglede og noe positivt som kan bedøve det dere vil bedøve.

Jeg har vært avhengig av selvskading siden 2011, jeg har fult av arr på kroppen min og jeg prøver å kjempe en kamp i mot skadetrangen hver eneste dag. Det lengste jeg har vært skadefri er nesten 3 mnd tror jeg, men jeg har opplevd mye tilbakefall og jeg prøver å ikke gi opp. 


#blogg #hverdag #tanker #følelser #livet #meninger #angst #depresjon #selvskading #selvmord #skadefri #oppturer #nedturer #sannheten #side2 #viktigtema #tema #psykisk #pykiskhelse #helse

Et år på fana folkehøgskole

  • 12.10.2017, 22:29

2013 - 2014 valgte jeg å søke meg inn på fana folkehøgskole linje foto og film, jeg var utrolig spent om jeg kom meg inn på skolen eller ikke, jeg var heldig mener jeg som fikk ja når jeg fikk svar om jeg kom meg inn på skolen eller ikke. Angrer ikke et sekund på at jeg valgte å gå på fana folkehøgskole, fikk oppleve veldig mye. Lærte mye om foto og film, det var mye framkalling av bilder i mørkerom, fikk venner, men jeg har bare fortsatt kontakt med en av dem jeg vart kjent med når jeg gikk på folkehøgskole. 

Jeg var mye mer sosial, tok mye mer bilder, morsomme bilder, videoer av meg og personer jeg var mye med på folkehøgskolen, anbefaler alle å gå et år på folkehøgskole, om du vurderer det så gjør det fordi dere vil ikke angre på det.


#film #foto #fotograf #folkehøgskole #bergen #hverdag #tanker #meninger #følelser #livet #side2 
Har dere gått et år på en folkehøgskole? Har dere planer om å gå et år på folkehøgskole? Hva synes dere om å gå på folkehøgskole om dere har gått på en folkehøgskole?

Min hverdags glede

  • 10.10.2017, 15:11

Min hverdags glede er å ta bilder med kameraet mitt, gå på tur med hunder, ha dyr rundt meg og høre på musikk. Det er viktig å ha hverdags glede, det må ikke være noe stort, det kan være en liten ting som å gå ut på tur i 5 - 10 minutter og mye annet som gir dere hverdags glede. Dem små tingene gjør hverdagen dere har hver eneste dag tusen ganger bedre fordi det er noe som gir dere hverdags glede. 

Ta en dag om gangen og lev som det er den siste dagen i dag, vær takknemlig for venner, familie eller andre personer dere har rundt dere som støtter dere når dere trenger en hverdags glede fordi livet er vanskelig eller noe annet. Vi må huske å ta vare på hverandre, ikke ignorere hverandre, gjøre noe kjekt i lag hverandre, ta bilder, få mange gode minner og ikke glemme alt det. Det er høst, blir fort mørkt ute og det er kanskje minus grader der dere bor eller er nå, det kan påvirke hvordan dere har det, det kan påvirke psykisk helse som dere har på en negativ måte så derfor er det viktig at dere har små ting som gir dere hverdags glede.

Jeg elsker å ta bilder og det gir meg utrolig mye hverdags glede. Spesielt når jeg har inspirasjon til å ta bilder, redigere bilder og legge dem ut en eller annen plass hvor personer kan kommentere hva dem synes om bildene mine. 


#psykiskhelse #verdensdagenforpsykiskhelse #side2 #høst #blogg #hverdag #glede
Hva er din hverdags glede?

Hva betyr mine to tatoveringer for meg?

  • 09.10.2017, 23:14

Jeg skal skrive et lite innlegg nå om hva mine to tatoveringer betyr for meg, ja jeg vil ha mer en to tatoveringen og må først finne ut hva jeg vil ha tatovering av på kroppen min fordi jeg vil aldri angre på tatoveringer jeg tar på kroppen min.

Første tatoveringen tok jeg 2014 i Bergen, det er skrift tatoveringen hvor det står Love Life, Chris Rene er en av noen personer jeg ser på som mitt forbilde, han har samme tatovering, men en annen skrift og han har den på to forskjellige plasser på kroppen. Hvorfor tok jeg min første tatovering på min venstre hånd? En grunn er fordi jeg begynte med selvskading på min venstre hånd, den minner meg på at jeg lever kun en gang, jeg har bare et liv og den minner meg om en venn av meg fordi det var han som sendte meg denne videoer HER som er video i fra X Factor 2011, anbefaler alle å se videoen fordi den er utrolig sterk og han synger utrolig flint. 

Andre tatoveringen min tok jeg i 2017, det er nesten et helt hjerte og semikolon, den minner meg om dyr som har måtte bli avlivet, minner meg om Nadia som er en hund som har gitt meg og gir meg så utrolig mye glede. Har dere hørt om semikolon prosjekt? HER kan du lese litt om semikolon prosjekt, semikolon for meg står for en setning (mening) som jeg kan ha avsluttet, men jeg har bestemt meg for å ikke gjøre det fordi dette er min bok, mitt liv og jeg vil ikke avslutte det.

Mine to tatoveringer

  • 05.10.2017, 22:01


Hva synes dere om mine tatoveringer? Har dere tatovering? Vil dere ha tatovering? Skal jeg skrive et innlegg om hva mine to tatoveringer betyr for meg?

Behind my mask

  • 05.10.2017, 18:00

Jeg har en maske, en maske jeg kan ta på meg og det er en maske med et smil som ikke er ekte. Det er en maske som skjuler veldig mye, mye av det kommer jeg kanskje til å skrive om her. Det hjelper meg mye å skrive ned mine tanker, følelser og meninger om forskjellige tema, om mine problemer, oppturer og nedturer. Dette er mitt fristed hvor jeg kan være meg selv, hvor jeg kan skrive om det jeg vil og kanskje en person føler det  jeg skriver hjelper h*n? 

Fotograf med angst

  • 12.08.2017, 19:18

Jeg elsker å ta bilder, ta bilder av hunder, andre dyr, personer, natur og landskap. Ta bilde av bilder jeg tar med øyene mine hver eneste dag når jeg tenker på hva jeg kan ta bilder av her jeg er nå, er ikke alltid jeg finner noe, men har mange bilder som er tatt med mine øyner. Foto + angst = passer ikke sammen, angst stopper meg i fra å ta bilder jeg vil ta, møte personer, ta buss til personer som vil at jeg skal ta bilder for dem. Jeg prøver å kjempe i mot angst, ta mer buss og bli vandt med det.

Jeg klarer å ta mye mer buss nå enn det jeg gjorde før, men jeg sliter også med sosial angst. Sliter med å snakke med nye personer som jeg skal ta bilder for fordi jeg sliter med sosial angst, jeg er redd for å si noe feil, gjøre noe feil, ta for dårlig bilder og ja jeg synes jeg tar ofte dårlig bilder for personer. Jeg synes det fordi jeg sammenligner meg selv med andre fotografer, jeg vet det ikke er bra, men det er ikke lett å slutte med det når jeg har gjort det i så mange år og at jeg er utrolig streng i mot meg selv når jeg ser på mine bilder som jeg har tatt med kameraet mitt.

Håper jeg em dag klarer å ikke sammenligne meg selv med andre fotografer, føle mye angst når jeg tar bilder for personer og at jeg ikke er så streng i mot meg selv når jeg ser på mine egne bilder. Min drøm er å kunne leve av foto, ta mange bilder, dele med mange personer, få positiv tilbakemeldinger på bildene mine og kritikk på bildene mine fordi jeg vil lære utrolig mye mer om foto.

Om meg

Lena Røv

Søk i bloggen

Kategorier


ArkivBloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no