Tema innlegg?

  • 17.08.2017 kl. 20:14

13 Reasons why

  • 16.08.2017 kl. 12:02

13 reasons why er en serie på netflix som utrolig mange snakker om, jeg skal skrive mine tanker og meninger om serien. Jeg vurderer å sjå serien igjen, det blir min andre gang og skrive et nytt innlegg om mine tanker og meninger om serien.

13 resons why handler om Hannah Baker som har tatt sitt eget liv, det ligger en boks med 13 kassetter og et kart på døren til Clay Jensen og før han var det ti andre elever som har hørt på kassettene og den siste personen som skal lytte er Clay. Hun har laget en samling på 13 kassetter hvor hun går gjennom ulike scernariene som har ledet hun mot at hun gjennomførte selvmord. 

Jeg tenker og mener det er en bra serie, men skulle ønske jeg kunne få sett litt mer av foreldre som er støttende, at dem som har hørt / hører kassettene får mer hjelp og har noen å snakke med, ikke at dem skal skjule at dem har hørt på kassettene. Foreldrene til Hannah skulle jeg ønske var litt mer i serien og litt mer av hvordan Hannah hadde det før hun gjennomførte selvmord. Måten hun tok livet av seg på skulle jeg ønske var gjort på en annen måte fordi det vart litt for brutalt for min del, litt for mye blod og det gjør sånn at det ser litt falskt ut synes jeg. Det er minus med serier, dem overdriver mye med blod sånn at det ser falskt ut og mener jeg er litt irriterende.

Hvorfor 13 kassetter? Det føler ut som hun noen ganger gir skylden til personene hun snakker om i kassettene noe jeg mener dumt, det er ingen sin feil at noen gjennomfører selvmord fordi om personen er så bestemt på å gjøre det eller noe annet så er det veldig vanskelig personer rundt h*n kan gjøre sånn at h*n ikke gjør noe vondt i mot seg selv.

Vurderer du å sjå serien? Tenk deg godt om før du begynner å ser den fordi den kan være triggende, det er mye i serien som kan være triggende fordi dem prøver å gjøre serien så ekte som mulig på en måte så måten serien har blitt filmet på er det noen scener som er mer detaljert enn andre scener.


#blogg #bloggnorge #blogglisten #side2 #side3 #13resonswhy #netflix #serie #tanker #følelser #meninger #livet #psykisk #psykiskhelse #selvmord #selvskading #depresjon #angst 
Har dere sett 13 resons why? Hva tenker og mener dere om serien? Skal jeg skrive mer innlegg om mine tanker og meninger om forskjellige filmer eller serier?

Reptiler blir tillatt som kjæledyr i Norge

  • 15.08.2017 kl. 12:50

I dag 15.08.2017 er det blitt tillatt med slanger, øgler og skilpadder i Norge. Totalt kommer myndighetene til å tillate 19 ulike arter hvor 9 av dem er slanger, 7 er øgler og 3 er skilpadder, Forbudet mot reptiler i Norge har vært gjeldene fra 1.januar.1977. Det er allerede ca 100.000 ulovlige dyr i Norge fra før, mange har hatt sånne type dyr i mange år, noen har blitt merket og andre har ikke blitt merket. Jeg vet ikke om noen som har hatt reptiler ulovlig når det var ikke tillatt, eneste er forskjellige akvarium som jeg har vært på som har reptiler, men der er det nok lov tror jeg. 

Det er ikke alle som er glad for at det blir tillatt med reptiler i Norge, jeg synes det er positivt og negativt, jeg synes det er positivt fordi jeg liker reptiler, men negativt fordi Norge er et kaldt land som ikke passer så godt for reptiler. Jeg er redd for at personer kjøper seg reptiler, blir fort lei av reptiler, kaster dem ut i naturen, forlater dem hjemme og alene. Jeg er også redd for at det skal bli sånn som skjer nå med katter, at katter får mer og mer kattunger ute i naturen som villkatter eller katter som får kattunger med nabo katten. Tviler og håper det ikke skjer fordi Norge er et kaldt land, ingen reptiler hadde overlevd lenge ute i naturen i Norge så jeg håper virkelig dere som vurderer å kjøpe reptil at dere tenker mye igjennom det før dere gjør det. 

Jeg har utrolig lyst på reptil, jeg vil ha en leopardgekko, skjeggagam og blåtungeskinker, men den det er bare dem to første jeg har skrivet som er lov i Norge, den siste er ikke lov uheldigvis.

Her er listen over lovlige dyreartene:

Slanger:

1. Grønn trepyton - Morelia Viridis

2. Hagetreboa - Corallus hortulanus 

3. Kongeboa - Boa constrictor

4. Kongepyton - Python regius

5. Kongesnok - Lamprophis getula 

6. Kornsnok - Pantherophis guttatus

7. Melkesnok - Lampropeltis triangulum 

8. Teppepyton - Morelia spilota 

 

Øgler:

1. Dvergvaran - Varanus Acanthurus

2. Kranset gekko - Correlophus ciliatus

3. Leopardgekko - Eublepharis macularius

4. Perlefirfisle - Lacerta lepida

5. Pigghalegam - Uromastyx ocellata 

6. Skjeggagam - Pogona vitticeps

7. Stor daggekko - Phelsuma madagascariensis

Skilpadder: 

1. Gresk landskilpadde - Testudo hermanni

2. Kinesisk trekjølskilpadde - Chinemys reevesi

3. Rødfotet skogskilpadde - Chelonoidis - Carbonarius


#reptiler #norge #tanker #følelser #meninger #livet #hverdag #side2 #side3 #bloggnorge #blogglisten 
Hva synes dere om reptiler? Hva mener dere om at det er lov i dag til å ha reptiler i Norge?

Selvmordstanker

  • 14.08.2017 kl. 22:26

Det er uheldigvis mange som har selvmordstanker, noen prøver å ta selvmord, noen gjennomfører selvmord og noen har bare selvmordstanker, men dem gjør ingenting. Selvmordstanker og selvmord er to viktig tema vi må snakke mer om fordi det er viktig, viktig å få det fram til helsesystemet hvordan vi som sliter føler, tenker og mener om det vi sliter med. Vi har forskjellige problemer, noen har mer problemer enn andre, men det er ingen konkurranse om å ha mest problemer. Det er en konkurranse for å få den hjelpen vi trenger som vi føler hjelper oss. Ja jeg skriver det er en konkurranse fordi det er ikke så lett å få hjelp med det helsesystemet vi har her i Norge, ja noen plasser er det bra eller ok, men andre plasser får ingen hjelp fordi helsesystemet er ikke bra nok fordi dem mener kanskje vi ikke er syk nok eller noe annet.

Jeg har selvmordstanker, men heldigvis stopper angsten min meg i fra å gjennomføre selvmord fordi jeg har angst for at jeg skal dø. Jeg har sånne tanker fordi jeg mister mer og mer livsglede for hver dag som forsvinner i fra meg. Jeg tenker ofte hva er meningen med livet mitt? Hvorfor puster jeg? Hva skal jeg gjøre resten av livet mitt? Kaster jeg vekk livet mitt nå? Kommer jeg noen gang til å finne den rette kjæresten? Kommer jeg til å få ha dyr? Kommer jeg til å ha en jobb? Kommer jeg til å bli en fotograf og kunne leve av det? Det er utrolig mange andre spørsmål og tanker jeg tenker som gjør at mine selvmorstanker blir mer.

Jeg hater meg selv litt fordi jeg har selvmordstanker, fordi tankene er sterke og jeg vet med meg selv at jeg ikke kommer til å gjennomføre selvmordstankene mine fordi jeg vil ikke gjennomføre det. Jeg vil oppnå min drøm å bli en fotograf, ha dyr og ha det bedre enn det jeg har det. Håper jeg klarer det en dag, men jeg vet med meg selv at det er fortsatt lang vei igjen og at jeg må fortsette å kjempe. Jeg kan ikke gi opp, jeg har kommet meg så langt.


#selvmordstanker #blogg #livet #tanker #følelser #meninger #psykisk #helse #psykiskhelse #side2 #side3 #bloggnorge #selvmord #depresjon #angst #selvskading #helsesystemet #blogglisten

Mobbing kan ta livet av oss

  • 14.08.2017 kl. 16:55

Jeg har blitt mobbet i mange år, personer har funnet på stygge kallenavn til meg, skrivet lapper til meg og mye annet dritt. Det er ikke greit at personer gjør det i mot meg eller noen andre, hvorfor bruke energi på å mobbe noen? Når dere kan bruke energi på noe helt annet. Kan mobbing ta livet av oss? Ja det kan det, men hvordan kan det ta livet av oss? Om vi blir mobbet for mye og for lenge uten at vi får noen hjelp, nok hjelp eller noen som stopper personer som mobber oss så blir ofte vi som blir mobbet lei oss, noen blir kanskje deprimert og om det går for langt så prøver kanskje noen av oss å gjennomføre selvmord. 

Dem som mobber oss sier kanskje at vi må ta livet av oss, vi er ikke bra nok, vi fortjener ikke å leve og dem som mobber oss blir glad om vi gjennomfører selvmord. Fordi dem sier at dem og ingen andre personer kommer til å savne oss og at det blir en lettelse for alle om vi er dø. DET ER FEIL, vi fortjener å få hjelp og nok hjelp som hjelper oss sånn at dem som mobber ikke gjør det mer. Kanskje dem som mobber oss trenger også hjelp som dem ikke får eller dem får ikke nok hjelp, men jeg mener det er ikke rett å mobbe noen uansett hvorfor noen mobber noen.

Hvorfor kan vi ikke bare være venner, ikke mobbe hverandre og om vi ikke ikke vil være venner med noen så bare la dem være i fred. Ikke la problemene våre mobbe noen, kjemp for å få hjelp eller nok hjelp som hjelper oss. Kjempe for at mobbing skal ta totalt slutt fordi det er ikke verdt å mobbe noen og det er mye bedre at vi bruker vår energi på noe som er positivt.


#blogg #hverdag #tanker #følelser #livet #meninger #psykisk #psykiskhelse #helse #hjelp #mobbing #selvmord #selvmordstanker #depresjon #angst #selvskading #side2 #side3 #bloggnorge #blogglisten

12.08.2017

  • 12.08.2017 kl. 21:21

Mange får skyldfølelse når vi sier vi sliter psykisk, skader kroppen vår på en eller annen måte, har selvmordstanker, prøver å gjennomføre selvmord og noen ganger det noen av oss som klarer det. Personer rundt oss får skyldfølelse fordi dem vil hjelpe oss, støtte oss og personer rundt oss fikk kanskje aldri vite før det var for seint at vi har / hadde problemer, jeg føler det er mer helsesystemet som skal ha skyldfølelse og skjerpe seg i noen situasjoner hvor vi ikke får hjelp eller får nok hjelp uansett hvor mye vi kjemper for at vi skal få det. Vi klarer å få hjelp eller nok hjelp noen ganger, men andre ganger klarer vi det ikke fordi vi har prøvd så mange ganger uten at helsesystemet eller personer rundt oss

Ja vi er ikke alltid flink til å si i fra om ting når vi har det vanskelig, vi er redd for at du skal tenke at vi bare er ute etter feil oppmerksomhet eller du tenker og mener at problemene vi har er ikke ekte. Det er bare noe vi finner på eller at det er noe som går over etter noen dager og at det er bare en normal periode vi går igjennom. Nei det er ikke sant, men ja vi er ute etter oppmerksomhet, men vi vil ha rett oppmerksomhet.

Personer rundt oss har ikke gjort noe galt, kanskje noen har gjort det, men det vil ikke si at alle har gjort det og det er personer som vet med seg selv at dem  har faktisk gjort noe i mot oss på en eller annen måte, voldtekt eller noe annet så forstår jeg at personer rundt oss har skyldfølelse, men om du ikke har gjort noe vondt i mot oss så trenger du ikke å ha skyldfølelse. 


#blogg #psykisk #psykiskhelse #depresjon #angst #selvmord #selvmordstanker #tanker #følelser #meninger #livet #hverdag #foto #oppmerksomhet #helsesystemet #side2 #side3

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits